Nytt projekt: börja läsa böcker

Ja, nu har jag gått runt länge nog och tänkt att jag vill läsa den där boken och den boken. Jag tog t.ex. med mig tre böcker till Turkiet…hur många hann jag läsa? Ett kapitel i en av dem…
Men hur ska jag rulla igång detta ”projekt”? Hur ska jag få igång mig? Helt klart måste jag ändra mitt beteende lite, ändra någon rutin och kanske minska tv-tittandet. Bättre sänglampa kanske? Starta en bokklubb….ja det skulle jag vilja göra. Då kan man liksom få draghjälp och dessutom få boktips och kanske ett tillfälle att dela med sig av nåt man läst. Jag brukar känna mig lite tom efter att man läst en sista sida i en bok. Jaha, där tog den boken slut och sen har man ingen att prata om den med någon, i alla fall så tror man inte det eller så tar man sig inte tiden.
Jag kan knappt minnas när jag sist läste ut en bok…lite skrämmande. Att läsa är mycket lärorikt, hjärngymnastik om inte annat. Lärande och berikande på flera sätt.
Mina första två uppdrag i detta projekt där huvudsyftet är att få mig att läsa oftare och slutföra en bok inom minst en månad, blir att ordna en läslampa vid sängen. Idag står vaggan närmast, ingen lampa…ikea? eller har jag någon lampa som ligger och blir dammig?
Andra uppdraget är att börja läsa en bok ikväll, minst ett kapitel!

20131007-164407.jpg
Den här boken: good enough verkar jätte bra. Jag hann tyvärr bara läsa ett par kapitel på semestern i somras. Nu är denna bok med på listan över de böcker som ska plöjas igenom inom snar framtid! Berättar sen på bloggen om hur jag tyckte de var:-)


Leave a Reply