Mustig höstsoppa!
Igår hade jag ett tiotal tjejer över på mat och klädvisning. Pia från meandi kom och visa deras fina barn- och vuxenkläder. Jag bjöd på en soppa som jag brukar ha älgfärs i, men igår blev det rådjursfärs. Lika gott! (Funkar givetvis med vanlig blandfärs).
Du behöver till 4 personer:
400g älgfärs/rådjursfärs eller blandfärs
4 potatisar
2 stora lökar
1 röd paprika (igår blev det bara röd paprika, glömde köpa gul)
1 gul paprika
4 köttbuljongtärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning
1/2 tsk salt
Gör så här:
1. Skala och hacka lök. Skär paprika i bitar. Skala potatis och skär i tärningar.
2. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör i några minuter. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärningar, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka under lock i 15 min.
3. Bryn färsen i lite smör, lägg ner i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och salt. Låt koka på svag värme i ca 5 min.
Servera med bröd, gräddfil och kanske ett glas rött:)
Gör den! Du kommer inte ångra dig:)