Utmaning – att klara mig ensam

Första dagen på länge som jag är hemma ensam. Johan har börjat jobba i stan igen, efter att jobbat hemifrån ett tag och även tagit ledigt vissa dagar.
Beslutet kändes bra och det gör det väl fortfarande. Jag känner mig redo att klara mig själv, men blev lite osäker en stund efter att jag lämnat flickorna på dagis nu på förmiddagen.
Förskolepersonalen har varit underbara på alla vis, och låter mig köra bilen nästan till dörren på baksidan av huset där flickorna numera får vara tills nya förskolan är klar. Min plan var att orka in och klara av att hänga upp dera skläder, sortera och lägga dit mer extrakläder och få en liten extra stund med tjejerna…men de ville absolut hjälpa mig och tyckte inte jag skulle kämpa mig uppför trappan och ta mig in…motvilligt tog jag emot hjälpen, men åh vad jag ångrade mig när jag stängde dörren. Det sista jag såg var mina flickor som såg lite förvirrade och bortkomna ut, då det var full fart på de barn som varit där en tag redan…Ellen såg så bekymrad ut..nu rinner tårarna på mina kinder igen precis som i bilen på väg hem..varför blir det så här idag? Igår var jag så stark och klarade mig så mycket bättre? Men varför.., varför stod jag inte på mig!? Jag hade verkligen behövt få en liten extra stund med flickorna. Det var ju det jag kände och ville, varför blev jag så svag i ögonblicket. Ville väl vara snäll och tacka för deras hjälp….men det hjälpte inte mig idag. Jag ville vara kvar en stund, se var mina flickor numera spenderar så många timmar om dagen utan mig..de är ju inte på sitt vanliga ställe. Deras trygghet, deras dagis som jag lämnat dem de senaste 2,5 åren är numera borta, rivet…jag vet ju att de tycker om att jag stannar en stund som jag brukade göra när jag inte hade detta (ursäkta) helvete till liv med konstant smärta..jag dippar lite nu, känner mig bitter, ledsen och nedstämd..skit. Nu måste jag fokusera, tänka på nåt annat. Vad var det Lyckan sa till oss på mötet igår…jag kan ta mig ur min ledsamhet, jag kan jag kan jag kan…
Kanske ska jag fokusera på att planera flickornas nya rum och även uterummet som behöver förändras lite…
Innan lillkillen kommer tänkte vi att flickorna skulle få byta till egna rum fast de kommer nästan bli som att de fortfarande bor ihop, då det ena rummet är innanför det andra. Dörren tänkte vi ta bort, då vi tror att det blir bättre att de bara har öppet till varandra nu när de är så små.
Igår lånade jag hem några tapetkataloger. Ska nog titta igenom tapeterna igen…Kolla in favoriterna just nu:
bild
Kram


2 Responses to “Utmaning – att klara mig ensam”

  • projektliv Says:

    Tack, ja nu är de beställda:) (tapeterna) Ja, jag måste tänka så. Släppa och inte fundera på varför…Tack Marina! Jag blir så glad att du läser, ett stöd som inte går att beskriva. Det hjälper mig. Tack. Varma kramar tillbaka!

  • Marina Says:

    Åh vilka fina tapeter!!! Mysiga och söta, passar dina tjejer ❤ Det kommer alltid bakslag och låt det komma, gråt och släpp sen iväg dom jobbiga tankarna, det har fungerat för mig :) att inte fundera på varför…det är som det är, sen fokus på det som känns bra. Jag kommer fortsätta läsa din blogg även om jag inte alltid lämnar kommentarer. Du är en sann kämpe Malin! Varm kram

Leave a Reply